Translate

Total Pageviews

Monday, June 23, 2008

ROMZY STUDIO OH ROMZY STUDIO..

tanggal dhb jun.. skali lagi aku masuk kerja part time kat romzy studio jitra. macam selalunya sepanjang hampir 7 tahun aku bekerja sambilan nie, akan ada jer kerja yang melambak2 bila aku masuk kerja.. ader jer lah.. kadang2 terasa pulak alangkah baiknya kalau aku ni x reti apa2 kerja kat romzy studio nie.. hehehe.. yelah.. tak yah wat kerja kerja yang diklasifikasikan menikam mentaliti... biarlah kudrat jer yang penat bukan kepala dan hotak...

tapi nak buat cam ner, dah resam bekerja, kita kena menaiki tangga demi tangga untuk belajar perkara baru dan seterusnya memperbaiki diri. bila dah diklasifikasikan lama bekerja dan tahu selok belok romzy studio, apa lagi.. aku pun ditemp[atkan di cabang yang aku leh klasifikasikan susah gak lah... melayan pengantin dan jaga kedai. bunyi macam senang jer kan?? tapi percayalah.. yang ni lah yang paling susah sebab kalau2 ader masalah.. nah!!! muka kita dulu yang orang tempeleng.. hehehe.

pengantin pulak macam2 ragam.. ader yang baik tuh terlampau baik.. kalau kena yang perangai tak berapa nak berjenis.. paham2lah... nak disebut kisah.. ader sorang pngantin nie, aku yang layan mula2 book dulu... orangnya nampak manis, berbudi pekerti.. so aku ngan slamba badak bagilah special price untuk dia.. orang berbudi, kita berbahasalah kan.. dah elok2 terima booking, aku kembalilah ke kota kuala lumpur menyambung semester.. nak jadi rezeki aku nak tengok dia kawin, aku p lah buat plamin dia walaupun umah dia nun di blakang2 bukit di suatu tempat.. kalau ikutkaan harga yang diberi memang menyesal sangat dengan harga minyak pown naik ni kan... sblum g.. staf yang jaga admin kat romzy studio ni dah awal2 warning kata pngantin ni kerek.. tapi aku tak cayer...

tapi sebaik sampai di rumah makhluk tuhan tuh.. ya tuhan ku........prangai.. memang diluar jangkaan.. ntah kemana perginya budi dan bahasa dia dulu... tak paham aku.. ropanya dulu masa mula2 datang tuh plastik je.. yang sbanr2nya prangai dia yang baru aku nampak tuh lah.. manakan tidak.. ngan mak bapak dia pown dia leh buat slamba derk laser depan kitorang....

lahgi malang nasib aku, aku kena jadi photographer dia.. hurm... deengan penuh tawar hatinya aku pown wat kerja lah.. tapi yang penting gambar semua menjadilah....

tapi itu semua pahgiyt manis aku kat romzy studio.. mungkin aku tidak akan lagi berkesempatran untuk bekerja sambilan lagi di sinoi.. tapi akan aku kenang dan simpan semua kenangan diromzy studio untuk aku tempuhi dunia yang lebih mencabar sebagai seorang wartawan julai ni... FINALLY..... thanks ROMZY STUDIO......

2 comments:

. said...
This comment has been removed by the author.
. said...

klu camtu, hg berkhidmat la kat majlis aku yg ntah bile tu...as a photographer. aku mmg cnfirm2 bukan yg byk kerenah...cnfirm! selagi hg x nyusahkan aku, aku pon x nyusahkan org lain...okey????