Translate

Total Pageviews

Sunday, July 13, 2008

AKU DI BERNAMA TV (2)

MUNGKIN AKU TIDAK PERLU LAGI MENCERITAKAN SATU PERSATU KISAHKU DI BERNAMA TV, TAPI AKU SANGAT GEMBIRA DI SINI.

YER, MEMANG BEKERJA DI SINI MEMERLUKAN KETEKUNAN DAN MENTAL YANG KUAT.. UNTUK BERHADAPAN DENGAN KALANGAN MANUSIA2 YANG SANGAT MEMENTINGKAN KESEMPURNAAN TAPI ITU ADALAH BAIKNYA AKU DISINI....AKU BERSYUKUR DITEMUKAN DENGAN MANUSIA-MANUSIA INI YANG KAMI GELAR ASSIGMENT EDITOR (AE).

MEREKA NI ADALAH KALANGAN ORANG DEPAN YANG AKAN MENILAI SETIAP BERITA YANG KAMI SEDIAKAN DAN BERTINDAK SEBAGAI TUKANG AJAR KEPADA KAMI.

ITU SATU CERITA, AKU JUGA ADA RAKAN2 BARU DI BERNAMA TV NI... SELAIN DARI PELAJAR MIIM YANG SUADH SEDIA BERMASTAUTIN DI SINI.

ANTARA YANG AKU BOLEH BARISKAN ADALAH EJA, LIZA, SYAH NGAN MAMI.. DIORANG NI BUDAK2 UITM YANG JUGA TERCAMPAK KE SINI SEPERTI KAMI DARI MIIM.

MEREKA NI BOLEH TAHAN SEKEPALA... DAN SANGAT2 BOLEH DIBUAT KAWAN. =)

PERLU AKU BERITAHU DI BLOG AKU INI (WALAUPUN AKU TAHU RAMAI YANG TAK MEMBACANYA).. HEHEHE.. BAHAWA AKU SANGAT2 BERTUAH. BARU SEMINGGU AKU BEKERJA DI BERNAMA TV, AKU SUDAH DIBERI KEPERCAYAAN UNTUK MENEMU RAMAH DATO' S.SAMY VELLU SECARA EXCLUSIVE DI KEDIAMAN BELIAU SEMPENA PENGUMUMAN AGM MIC BARU2 INI.

WALAUPUN AKU SEDAR DATO' S SEORANG NI KURANG DIGEMARI, TAPI SECARA PERIBADI, SEBAGAI SEBAGAI SEORANG TUAN RUMAH, LAYANAN BAIK DIBERIKAN KEPADA KAMI YANG BERTANDANG KE RUMAH BELIAU.

LAYANAN YANG CUKUP RAMAH DARI BELIAU ADA SEDIKIT MENGUSIK HATIKU YANG BERKATA..'BAIK JUGAK ORANG TUA NI'...HAHAHA

UNTUK MANUSIA-MANUSIA DILUAR SANA.. AKU SEDANG BERBAHAGIA DENGAN KERJAYA PILIHANKU INI...LALALALALALALALA!!!

AND BUAT RAKAN-RAKANKU YANG SEDANG MENGIKUTI LATIHAN INDUSRTI SAMA SEPERTI AKU, SEMOGA KALIAN JUGA BERGEMBIRA!!!! LALALALALAAL

1 comment:

roggonx said...

Bro..who is that LIZA? is she still working at Bernama? I think she's my senior at Uitm