Translate

Total Pageviews

Thursday, December 18, 2008

SEPERTI YANG DIJANJIKAN-TUN DR.MAHATIR MOHAMAD!

YES! YES! YES!

Seperti yang dijanjikan, saya telah membuat liputan tugasan melibatkan Tun Dr.Mahatir Mohamad-Mantan Perdana Menteri Malaysia.

Sangat-sangat gembira.

Itulah yang mampu aku luahkan kerana berjaya juga bertemu, bertentang mata dan bersalam dengan pujaan hatiku itu.

Rasa macam nak cubit-cubit jer pipi Tun..sebab comel sangat bila dia senyum.
hahahaha..Gila aku!

Ok...Alkisahnya..

Kerana nak jugak bergambar dengan Tun, aku sanggup pergi meminjam kamera Nur Natasha Aida-Thamks Tasha.

Jalan sangatlah sesak hari ini. Entah kenapa.. sangat susah henadak mencari tenpat nak letak kereta.. akhirnya keputusan dibuat. Kereta ditempatkan di tepi jalan saja.. Diluar Midvalley Megamall.

Bila kami masuk-me and cameraman, Abg Arabi...kami terus menuju ke MPH Bookstore.

Tun belum sampai lagi.. tapi anytime jer.

Dan kebetulan, terserempak dengan kalangan wartawan-wartawan yang sangat aku kenali.

Seorang tu dari RTM, seorang lagi dari Radio 24, and seorang lagi dari Bernama wires.

Dan alkisahnya, kami diberi press kid disertakan dengan buku hasil tulisan Tun didalam Blog beliau, Chedet.com-Blog Merentas Halangan.Blog tersebut sebenarnya dah lama aku baca-sejak diadakan sebenarnya.

Dan aku sangat bertuah kerana aku juga diberikan kupon untuk mendapatkan tandatangan Tun dibuku tersebut. Im lucky..

Menambah cerita tuah.. im the second person.. after a VIP who i think the MPH owner get his signiture.

So, technically, im the first person dari public yang hadir.

Im so so damn lucky to be infront of Tun, looking at him signning my book..with him smiling of course.

ARGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGhhhhhhhhhh....

Aku betul-betul terkesima, tak tahu nak kata apa.. sampai TUN habis sign.. aku sedar yang Tun dah 'tamat'kan kerja beliau tandatangan buku itu.

Ala, menyesalnya tak ajak sembang...hurm.. tapi sempatlah aku say thanks.

Dah lepas tuh., Tun nak balik..dia sempat hulur lagilah tangan kat orang ramai termasuk aku.. which of course i grab.. 2 kali yer salam Tun... tak pernah aku sangka aku akan dapat peluang ini.

Thanks BERNAMA TV untuk peluang ini!!!!!

Dah.. aku sangat2 gembira hari ini sampaikan kalau orang sepak aku pun.. mungkin aku tersenyum riang... hehehehe.

So, gambar-gambar yang dimuatkan adalah gambar yang diambil semasa kehadiran beliau.

Tapi, im a bit unlucky that aku tak sempat nak bergambar bersama Tun..

:)


Ini gambar masa Tun tiba di MPH



Bukti bahawa Tun adalah seorang bintang yang hangat bukan hanya dikalangan orang2 dulu, tapi juga kalangan remaja dan kanak-kanak...


Tun, sedang menunggu untuk menandatangani buku yang dihasilkan dari tulisan beliau d i Chedet.com

Inilah muka depan buku yang aku dapat sebagai 'Doorgift'

Nampak tak tandatangan Tun dengan siap tarikhnya..hehehe


Dan ini aku, dengan buku yang aku dapat...penuh kegirangan!!!

4 comments:

abbythejournalist said...

nak pinjam?
;)

Cik Donews said...

wahhh..seronok ye jumpa idol..waaahh!

MR.KUMAR said...

bila nak abby? hehehe... aku boleh bagi.. tapi bersyarat... jangan ilangkan!!!! hehehe

emmacommey said...

okey...xtw la pulak ko ade blog...okey...bulus la kite saling komen mengomen pasni...

okey...dah jumpe tun...

pastu nak jumpe dato siti pulaks ???

mge2 dpt satu hari nanti...

nie nak menunjuk sikit...he3...

aku dah pena one to one ngan dato' siti...sesungguhnya dia mmg cantik sgt2...rase mcm nk gigit je muke dia aritu...he3...

bile da siap interview dia, aku baru perasan...bahawa...

sepanjang aku interview, aku panggil dia kakak...aisey...gugup punye pasal !!! kan dia da ade pangkat dato'...

tapi dia okey saje...mmg mcm mimpi pulaks...he3...

jgn mare...